Drijfverenscan

Drijfveren gaan over wat je motiveert en hoe je denkt. Drijfveren komen vanuit jezelf en beïnvloeden je gedrag. Het grootste deel van de tijd ben je je niet bewust van je drijfveren, maar ze spelen wel een belangrijke rol in je doen en laten.

Om uit te vinden wat jouw drijfveren zijn, kunnen we in jouw traject gebruik maken van een drijfverenscan. Dit is een goede en leuke manier om in korte tijd meer te weten te komen over jezelf, wat jouw motivaties zijn en hoe jij tegen zaken aankijkt. We komen er tevens achter waar je allergieën zitten en in wat voor soort omgeving je het beste tot je recht komt. Hierdoor kunnen we in een traject snel vooruitgang boeken.

Alblas Coaching heeft gekozen voor de drijfverenscan van Intodrives. Een door psychologen ontwikkelde scan die zeer goed inzicht geeft in je drijfveren, weerstand en omgevingsvoorkeuren. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken en komen we in (coach)gesprekken snel tot de kern van je vraag.

Voor professionals

Alblas Coaching zet de drijfverenscan onder andere in bij:

• Loopbaanvragen, om je te helpen de juiste keuzes te maken
• Coachvragen, om je inzicht te geven in mogelijke oorzaken of verbanden met je vraag
• Persoonlijke ontwikkeling

Wil je gebruik maken van de drijfverenscan zonder afname van een coachingstraject? Voor particulieren biedt Alblas Coaching de drijfverenscan ook als afzonderlijk product aan. Kijk voor prijzen op de tarievenpagina, of neem contact op voor meer informatie.

Voor teams

Ook gebruikt Alblas Coaching de drijfverenscan voor het ontwikkelen en trainen van teams. Het is een zeer bruikbaar instrument, bijvoorbeeld bij het stimuleren van verandering, het verbeteren van communicatie en samenwerking.

Ieder teamlid vult de drijfverenscan in. Hierna volgt een teamtraining waarbij de individuele profielen van alle leden tot één groepsprofiel wordt gemaakt. Door de combinatie van de individuele profielen en het teamprofiel, krijgt het team zicht op kwaliteiten, sterke en minder sterke punten van het team. Onderwerpen waarbij de drijfverenscan gebruikt wordt zijn onder andere cultuurverandertrajecten, verbeteren van de samenwerking en het groeien naar een volgende fase in de ontwikkeling van het team.

Certificatie

De Intodrives drijfverenscan is een professioneel instrument en daarom niet vrij verkrijgbaar. Ik ben opgeleid en gecertificeerd voor het gebruik van dit testinstrument. Indien dit van toegevoegde waarde is voor jouw traject, zet ik de drijfverenscan graag in. Benieuwd? Vraag ernaar bij onze kennismaking of neem contact op via het contactformulier.